Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2017 11:53 - Топ 10 на плажовете в България
Автор: hristo94 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1775 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 България се радва на все по-нарастваща световна слава като дестинацията с едни от най-красивите плажове в Европа. Действително, в нашата страна има някои райски красиви кътчета. За жалост на туристите обаче, много от тези места са доста изолирани. Ако искате да откриете някои от най-чистите и красиви български плажове, вие се нуждаете от кола, малко допълнителна информация и GPS за да ги откриете (поне някои от тях).



1) плаж Силистар

Отдалечен на 1 км. от пътя свързващ Синеморец с Резово, Силистар е разположен в защитена местност включена в територията на природен парк Странджа. Слави се като един от най-спокойните плажове по нашето Черноморие. По плажната ивица са разположени платени шезлонги и чадъри, но има достатъчно място, където да се настаните без да се налага да плащате.


image

2. Косата. Косата е северният плаж на малкото крайбрежно село Синеморец. Мястото е изключително живописно и освен красив плаж предлага и гледка към устието на река Велека. Счита се за едно от най-атрактивните места за плажуване на Южното Черноморие.

3. Иракли. Иракли е сред най-красивите плажове в цяла Европа. Местността е същински рай с девствена екологично чиста природа. Мястото е трудно достъпно и на практика тук няма никакви екстри за летуващите. Туристите разпъват палатки върху самия пясък. А той е по-светъл и фин от колкото можете да си представите.

4. Паша дере. Паша Дере се счита за една от най-красивите местности по българското Черноморие. Не е нужно да казваме, че плажът там е превъзходен. Намира се на десетина километра от Варна, в близост до местността Боровец и си струва да се посети.

5. Ракитника. Ракитника е красив плаж, който се намира в защитена местност на няколко километра южно от Варна. Мястото предлага възможност да се усамотите далеч от претъпканите варненски плажове и да се порадвате на чистия въздух в района.

image6. Камчия. Плажната ивица на Камчия е огромна, златиста и при това мястото е толкова тихо и спокойно, а се намира на само 30 км от Варна. Макар че курортният комплекс привлича големи групи руски туристи, плажната ивица винаги предоставя достатъчно място за всички, така че дори и през най-натоварените периоди от годината можете да намерите място където да няма хора на поне 10-20 метра от вас. Недостатък е, че къпането в близост до устието на река Камчия може да е опасно.

 

7. Шкорпиловци. По-малко популярен, но не по-малко красив, плажът на Шкорпиловци се намира на 40 км южно от морската столица на България. Той прилича на плажа на Камчия, но с тази разлика, че тук няма голяма река, която да се влива в морето. Подобно на Камчия обаче, Шкорпиловци също е спокойно и тихо място за летуване, а плажната ивица изглежда безкрайна.
 

8. Бутамята.

Прекрасен плаж, намиращ се в курортно селище Синеморец. Бутамята е най-посещаваният от плажовете в селцето, охраняем е, а близост се намират няколко хотели и заведения. Характеризира се със силни течения, откъдето произлиза и името му.

image

9. Албена.

Курортът Албена е известен с добре поддържаната си плажна ивица, която се характеризира със ситен пясък и плитка вода. Мнозина определят плажа за най-хубавият плаж по Северното Черноморие.

image10. Варвара. Плажът на варвара е не много голям, но е изключително чист и запазен, предлагащ достатъчно място за малобройните туристи в района. Плажът има средиземноморски облик и чисти, прозрачни морски води.




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristo94
Категория: Туризъм
Прочетен: 5534
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031