Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 20:21 - В турция няма нито един турчин / турци / Произход на турците ТЮРКИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ
Автор: bulgarskaistoriq Категория: История   
Прочетен: 13659 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 05.07.2015 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Източници : WIKIPEDIA и др. , 
- Помаци ( потурчени българи ) https://en.wikipedia.org/wiki/Pomaks , 
- Малоазийски българи bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8  
- България не е имала никога титли Ханове и Канове / Хан - Кан bulgarskaistoriq.blog.bg/history/2015/04/28/bylgariia-ne-e-imala-nikoga-titli-hanove-i-kanove-han-kan.1357453 

КАКВО СЪДЪРЖА:
1 Относно така наречените ,,турци" в България.
2 Етническите групи в миналото и днес на територията на Турция.
- Българското землище в турция - Източна Тракия , Одринско .
- Къз-дервент българско село в Мала Азия.
3 Произход на карамани и селжуци , и така наречените с позорното, обидно прозвище „турци“.
4 СЪЗДАВАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ.
5 МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"

1 Относно така наречените ,,турци" в България.
На територията на България турци няма ! Всъщност не само на територията на България , а на целия Балкански полуостров турци няма.
По голямата част от циганите в България , даже почти цялата се определя като турци. Те не могат да бъдат точно различени тъй като, си приличат външно. На преброяването в България през 2011 г. се определят като ,,турци" - 588,318 , а Цигани - 325,343 , което е трагикомично и описва това което казвам по горе !
Имаме помаци (еничари - потурчени българи https://en.wikipedia.org/wiki/Pomaks , или днес модерната дума на еничар е - Национален предател ) , които са останали от мрачното турско робство. Малка част от така наречените ,,помаци", наистина си се определят като ,,турци" , разбира се с помощта на партийки, организацийки , медийки и разни такива които са на хранилка.


2 Етническите групи в миналото и днес на територията на Турция.
Нека видим какви са етническите групи от население, които са се раждали и се плодят на територията на Турция в миналото и днес.
Според последното преброяване в турция живеят между 50 и 60 милиона селджуци и карамани. Точното им преброяване е невъзможно, тъй като тези два етноса мощно преливат един в друг поради обща история, бит, религия и порядки. Между 10 и 15 милиона са кюрдите, които са мощен етнос. 
Древните българи са към 4 милиона ,като в това число влизат и тези, които са се преселвали и през последните десетилетия от днешна България. Има и голямо число ,,Цигани" , които не могат да бъдат също преброени тъй като , те се определят като ,,турци" а и си приличат външно със хората които обитават тамошната територия. Както и други не малки групи като: иранци , иракчани , сирийци.
Българското землище в турция - Източна Тракия , Одринско
Територия, освободена от българските войски към април 1913 г
image

Етнографска карта на Одринския вилает към 1912 г. на Любомир Георгиев Милетич , един от най-видните български учени и интелектуалци от края на XIX век и първата половина на XX век, роден във град Щип. ( ЗА ДА ВИДИТЕ ИЗЦЯЛО СНИМКАТА , КЛИКНЕТЕ С ДЯСНОТО КОМПЧЕ НА МИШКАТА, АКО ВИ Е НА АНГЛИЙСКИ - Open image in new tab , а ако ви е на български ще пише - отворете картинката в нов подпрозорец ) .

image

Къз-дервент българско село в Мала Азия

image

През 1807 г. италианският пътешественик д-р Салватори на път за Цариград попаднал в Къз-дервент, разположено между Никомидия (Измит) и Никея (Изник) в района на Измитския залив на азиатския бряг на Мраморно море. В писмо от 1808 г. до С. Карено Салватори пише: „Един ден преди да стигнем Никея, пренощувахме в едно село, наречено Къз-дервент, населено само с българи. Ще има около два века, откакто седем челяди българи, преследвани за религиозни причини, напуснали своите огнища и дошли да се укрият в тая местност, наистина алпийска и дива, но какво не може да направи човешкото прилежание! Днес се наброяват до 150 семейства, които живеят по-малко притеснени, отколкото дето и да било другаде, произвеждат много лен, коприна и овощия. При пукването на зората видях много жени да чукат лен върху един уред, подобен на тоя, който се употребява в Италия, с весело лице и поздравявайки слънцето със своите песни“.
Още по-богата информация за същото село се съдържа в описанието на френския пътешественик и дипломат в Персия Ж. М. Танкоан, който около същото време минал през селото. „Бяхме приятно изненадани, като открихме в това село жени, които се движеха с открито лице и мъже, чиито нрави странно противоречаха на азиатските изобщо. Открихме също носии на жителите от бреговете на Дунава и чухме български език в местност, в която бихме го сметнали съвсем чужд. Някои сведения скоро ни дадоха обяснението на това откритие. Жителите ни разказаха, че са от български произход и че селото им е било основано почти преди един век от бащите им, изселили се и дошли да търсят в Азия щастието и спокойствието, което не са могли да намерят в родината си. Тяхното прилежание и това на потомците им скоро довело до разцвет тази малка република, всичките жители на която изглеждаха щастливи и доволни. Атмосферата на охолство и благополучие цареше във всички къщи, в които намерихме най-сърдечно гостоприемство. Ако е вярно, че леността е майка на всички пороци, тя трябва да е рядкост в Къз-дервент. Всичките му жители, мъже и жени, бяха заети в полезни работи: почти всички жени предяха коноп и ние научихме, че конопеното семе е най-голямото богатство на домакините и главният им предмет на търговия.
Жителите на това село са християни, източноправославни. При нашето идване те не проявиха нито подозрение, нито ревност. Жените им са хубави и добре сложени и с тях ние разговаряхме така свободно, както с мъжете им.“

3 Произход на карамани и селжуци , и така наречените с позорното, обидно прозвище „турци“.
Нека видим и какви са версиите за произхода на карамани и селжуци, наричани с позорното, обидно прозвище „турци“. Според Тойнби и Стивън Рънсиман, ревностни изследователи на историята на османската държава, родовите корени на селджуци и карамани идват от стара Византия (Византия няма нищо общо с Гърция , има хора необразовани измекяри , които като каже някой Византия и те ааа Гърция). Не са били редки случаите, когато военнопоземлени византийски кланове въставали срещу Палеолозите. Но резултатът обикновено бил да бъдат отритнати, отделени, отречени от управляващата върхушка. След това те се обособявали в самостоятелни военни и поземлени групи. Някои от тях в пълен противовес на византийската традиция приемали исляма и продължавали съществуванието си под знака на арабския полумесец. Според двамата изследователи такъв е случаят с карамани и селджуци. С това те обясняват и жестокостта, с която двете племена налагат волята си над околните народностни групи и си спечелват прозвището „турци“, тоест гадове! Но според други източници селджуците и караманите имат еврейски произход. Белег в тази насока е подигравателното определение „агъри“ от името на Агър, слугинята на Авраам. Известно е от Стария завет, че един от бащите на евреите дълго нямал деца от жена си Сара. Покрай тях живеела слугинята Агър. Той бил едва на осемдесет години когато Сара склонила мъжът й да преспи с прислужничката, за да им се роди все пак някакво дете. Жената била филистимка, тоест палестинка. На бял свят се пръква момченце, което именуват Измаил. Не след дълго неочаквано ражда и доскоро бездетната Сара. Също момченце, което именуват Исаак. Двамата братя по баща стават родоначалници на днешния еврейски и на днешния палестински народ.
Едно от обидните прозвища, употребявано от християнските народи в рамките на империята спрямо османците, е „агъри“! Те влагали презрително отношение, ползвайки това определение в смисъл, че османците са родени от Авраамовата Агър в безчестие, в разврат. В онези времена е било немислимо жена да роди от мъж, на когото не е официална съпруга. Друго презрително прозвище, което християнското население употребявало спрямо селджуци и карамани, е „измаилци“. Тук отново се прави намек за родените в безчестие и разврат „агъряни“ тоест от палестинската прислужничка на Авраам Агър и нейния син, комуто слагат името Измаил.
Обръщението „ага“ и определението „агарянин“ нямат нищо общо. В първия случай понятието е уважително, а във втория – подигравателно! Но това е само на пръв поглед. Истината е, че „ага“ произхожда от „агълари“! А „агалари“ идва от Агър и се налага в Османската империя през средните векове. Тогава да се наричаш турчин е било безкрайно унизително! Християните най-старателно избягвали да обозначат някого като турчин от страх да не им падне главата и затова масово започнали да употребяват „ага“. И в това обръщение влагали обичайното презрение, но постепенно с десетилетията османците започнали да приемат „ага“ като уважително обръщение и това е така и до днес, колкото и понятието да е свързано с позор и разврат!
И още една не по-малко сериозна версия за произхода на селджуци и карамани според която те са остатъци от племената на българския владетел Алцек (син на Кубрат). Той най-напред слязъл към Анадола, водил там битки с местните пустинни племена, а по-късно се насочва на запад, към Апенините. Само че част от родовете изостават и се заселват в Средна Азия. Това установява в изследванията си византийският хроникьор Теофан Изповедник. Той е аристократичен византийски летописец, отдал се на аскетизма. Бил е ревностен защитник на иконопочитанието. Роден е в Цариград в 8-и век и се е родеел с императора. Според проучванията му най-малкият син на българския владетел Кубрат, Алцек след не малко скиталчества из Анадола и битки с аварите се заселва при краля на Лангобардите Гримуалд, в днешна Италия. Тези времена и събития се описват и в хрониките на Павел Дякон. Той е теолог, историк и поет с благороднически произход. Автор е на „История на Лангобардите“, които говорели български език. Роден е в 720 година във Фриули, Италия. Умира през 799 година.
Българските Алцекови племена, които остават в Анадола се формират като султанати и каганати и според наименованията на родовете, които доминират, и под знамето на арабския ислям се утвърждават като селджуци и карамани, в чиито вени тече Кубратова кръв!

4 СЪЗДАВАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ
Тя е създадена през 20 в. от Младотурската партия на Кемал Ататюрк ( помак , роден в Солун ) .
Ататюрк - "Бащата на турците"
Всъщност "турци / турски етнос" няма. Понятието "турци" става събирателно за различните народности, които живеят на територията на бившата Османска империя. То не е по-различно от понятието "американци" , ,,руснаци" или ,,съветски хора (Съветския съюз)".
Името "турци" навлиза векове, след като е създадена Османската държава. През 16 в. то е обидна дума, с която западноевропейците наричат жителите й. По-късно става популярно. Отначало никой не смята, че "турци" означава някаква определена народност.
През разцвета на Османската империя - 16-17 век - и до началото на 19 век, името "турчин" било изключително обидно, означаващо „гадина“.
Не е било възможно да се започне работа в държавно учреждение, да влезеш във войската било изключено, камо ли да започнеш служба в еничарския корпус. Султаните добре разбирали какви негативи е събрало това понятие, което така или иначе не е носител на етническо или друго смислено съдържание освен обидното „гад“. Те дълбоко почитали основоположника на османската държава Осман-I и предпочитали империята им да носи това име. Но в никакъв случай не го налагали. Етническите взаимоотношения между поданиците били лоялни и всеки наричал всекиго според произхода му. Но всички избягвали панически да употребяват позорното „турчин“. Не са били редки случаите, когато се разваляли сватби заради непредпазливата употреба на определенията „турк“, „туран“, „тюрк“, „тюркян“, „тюркен“, а пониятието „тюркмени“ е било забранено, тъй като това племе отдавна било приело християнството.
Чести били убийствата и палежите на домове на тази основа. Враждите и заяжданията били постоянни. Възниквали междуплеменни търкания и размирици, при което султаните се принуждавали да пращат еничари за умиротворяване. Непоносимо е било да бъдеш наричан или ти да наричаш някого „турчин“! Понякога този позор толкова трудно се понасял, че достойни османлии посягали на живота си. Известен е случаят с Караджа бей, който пробол сина си, задето го нарекъл туран, а след това той самият си сложил въжето на стара мушмула в градината на имението си край Ине гьол.
Както се разбира, на територията на турция няма нито един етнически турчин. Не заради друго, а защото такъв етнос просто не съществува.

5 МИТЪТ ЗА "ТЮРКИТЕ"
Етническа група "тюрки" , не съществува. ТЮРКИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ !! Следователно и така наречените ,,турци" не са тюрки.
,,Тюрките" са също толкова брутална фалшификация , както и ,,Славяните и славянството което е измислено от русия (Екатерина Велика) за да заличи българските колонии, които самите те са. Също и историята на така наречената Гърция , Зевс е грък, Александър велики - грък, Кирил и Методий били гърци. Едва ли не целия свят се е въртял около Гърция. Най-старите, най-великите, най.... най..... най . Тези три неща са най-голямата световна фалшификация на историята брутална фалшификация , която все пак оказва влияние. 
Та да се върнем към спекулацията тюрки. Днешната ,,официална история" английската WIKIPEDIA , която е най-популярна, най-търсена, следователно и най-важна.
Там забележете българските държави: Стара велика България, Първата Българска държава 681 (тя не е първа защото, България не е създадена на лъжливата год. 681 а много по рано !) , и Волжка България са определени като тюрски държави, и още половин свят. Истината е, че никога никой от българите или България или дори и другите държави които ги набутват при ,,тюрките" не се определят и определяли като тюрки , турки , турци , бурки и разни такива измишльотини . Дори и държавата Туркменистан , която е със сходно име с Турция, и там никой не се определя като турци,тюрки. Също така и нашите владетели никога не са имали такива тюрко-монголски титли като Ханове и Канове bulgarskaistoriq.blog.bg/history/2015/04/28/bylgariia-ne-e-imala-nikoga-titli-hanove-i-kanove-han-kan.1357453  !! Някои от потомците на волжките българи днес , като например измислените нации от русия като татари , башкири , и чуваши ,,официалната" английска история WIKIPEDIA твърди че са тюрки, въпреки че самите те не се определят като такива. Русия се опитва да ни обвързва от части със така наречените тюрки. През вековете в историята когато се върнем, те са си партнирали в унищожаването на България и българския народ това не е нещо ново. За русия е важно само българи да не се наричат, може всякакви други да се определят но само не трябва да са българи, затова и измислиха и нации с които да заменят българския им корен. Ще публикувам 2 изречения на темата руско - турското партньорство против България, тъй като тези неща са свързани. Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за
да се спре процесът на единение на българската нация и църква.

В руската WIKIPEDIA например пише, че в България живеят 800.000 ,,тюрки" ? Къде и как ги преброиха тези душици ? Трябва да ги питаме един ден.
Та тюрките са една брутална измама, и престъпна фалшификация, която е основана на празни приказки. Дори и не заслужава човек да отдели време да я коментира.



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. blezentuns - :)
03.07.2015 21:47
Когато се погледне критично на определени общоприети "факти" се разбира, че са били просто едни догми, поддържани от авторитети. Ще следя блога ти с интерес!
цитирай
2. bojil - Когато Българите имали свои дър...
04.07.2015 05:53
Когато Българите имали свои държави в Европа,тюрките още били в средна Азия,на 2000-3000 км източно от Урал.
цитирай
3. bulgarskaistoriq - АДМИН
05.07.2015 20:05
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ . ОБНОВИХ УРОКА ! ДОБАВИХ АНГЛИЙСКАТА УИКИПЕДИА - ПОМАЦИ , И ДОБАВИХ ЧЕ Кемал Ататюрк Е ПОМАК , РОДЕН В СОЛУН.
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИ УРОЦИ ПО ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
цитирай
4. vitalian4v - много сте прав...
22.07.2015 22:35
Много сте прав,всичко тук е доказано,единственото което ще си позволя да добавя е за произхода на малоазийските жители,както знаем ние сме потомци на "траките"(или по-добре старите балканци,защото трак е презрително название ползвано от гръцките колонисти-пирати),а разклонения на старото балканско население е имало в Мала Азия,там имаме област Мизия,а в по-късни векове след като името българи започва да се използва от всички за мизите и тези в Мала Азия стават такива(поне според мен).
Лека вечер. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgarskaistoriq
Категория: История
Прочетен: 150255
Постинги: 26
Коментари: 24
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031