Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 14:03 - Преход с коне до връх Мургаш
Автор: murgash Категория: Забавление   
Прочетен: 7967 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.10.2009 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази година отново се събрахме и изкачихме връх Мургаш в преход. Той започна в петък от няколко сборни пункта в близост до София. След това с близо 40-те коня се отправихме към най-високият връх в Западна Стара планина.

Следващата спирка от прехода бе село Ябланица, където част от участниците и отделните групи представиха конете си и амуниции в рамките на 5 минути. За 3-те дни на прехода преминахме близо 100 км.

image



В прехода до връх Мургаш участват ездачи на всякаква възраст и от различни краища на страната. Сред най-малките е 10-годишният Страхил Страхилов, който изкачва върха с нас за втори път.


image

"Тук има една изключително интересна комуникация с коня. Това е т.нар. "невербална комуникация" - с поглед, с допир, с тежест. Ти работиш с него и той те разбира. Усещането е уникално. Това е психическо разтоварване и физическо натоварване", споделя организаторът Зарко Георгиев от Ранчо Конникът край София.
"Какво ни носи?! Много неща. Тишина, свобода, да възседнеш коня на воля, да почувстваш свободата в природата. Много", казва  друг от организаторите Явор Димитров..


image

Тази година в прехода участваха освен нас – от Ранчо Конникат – наши приятели и ездачи от Казичане, Бухово, Лакатник с водач Явор Димитров както и съмишленици от ездови клуб Враца - vesselin_vr@abv.bg и Чеканчево.


image


image


image


image

Надяваме се, че следващата година на в-х Мургаш ще се съберем отново и ще имаме нови участници, открили магията на конната езда сред природата.
Повече за прехода догодина очаквайте от нас през март 2010.

Чакаме Ви!
www.horseman-bg.com

кратко филмче от прехода

още снимки

снимки от прехода през 2008







Тагове:   преход,   Мургаш,   езда,   поход,


Гласувай:
5



Следващ постинг

1. анонимен - strahotni ste!! nadiavam se, che ...
08.10.2009 08:34
strahotni ste!! nadiavam se, che poveche hora shte se zapaliat po kone i svobodnata ezda!
Mnogo mi haresva vasheto Rancho!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: murgash
Категория: Хоби
Прочетен: 64357
Постинги: 12
Коментари: 8
Гласове: 47
Архив